hits

Nå dør jeg og det er OK

Jeg våkna. Jeg kjente at hjertet hamret og det var noe som ikke stemte.
Jeg ser fortumlet på mobilen og ser at klokken er halv tre på natta.

Jeg får ikke puste. Jeg prøver febrilsk og komme meg opp av senga, går langsomt inn på kjøkkenet. Drikker litt vann, for og så gå på badet. Der står jeg og ser meg selv i speilet. Vettskremt. Prøver og puste, jeg står og ser på at kroppen rister.
Jeg blir svimmel.
Jeg prøver og kave meg ut i stua, Hjertet hamrer så at nå sitter jeg og venter på at det skal slutte og slå. For godt. For det var akkurat slik det føltes. Nå skulle jeg dø. Dette var slutten. Jeg ble bare enda mer redd.
Jeg måtte si i fra, han skulle ikke finne meg dø her. Ikke han. Han måtte få en sjanse.

 

Jeg går inn og vekker samboeren. "Du må ringe etter ambulanse, jeg får ikke puste. Jeg er svimmel og klarer ikke å stå. Du kan selv kjenne at hjertet mitt slår. det kommer til og ta slutt nå"
Vi kommer oss ut i stua, han tar telefonen og ringer. 113.

Jeg sitter og ser på at han prater. Tankene som går igjennom hodet mitt er " De når det ikke, uansett. De når det ikke. "
Mens han prøver og få meg til og prate med AMK så sitter jeg i min egen verden. "Alle jeg er glade i vet det, jeg er jo ett godt menneske, Jeg har aldri gjort noe galt. Dette kan umulig bli verre. Jeg dør nå, jeg har fått utrettet litt og det er OK"

Hvem sier at det er OK å dø?

Jeg blir borte, besvimte jeg eller sovnet jeg? Jeg åpnet øynene med at jeg tok ett dypt åndedrag og sa at det gjør vondt og at jeg er redd,

Jeg prøver og koble meg på min egen verden. Prøver og si at panikken, redselen og ristingen kan jeg ta kontroll over. Pust inn, pust ut...Langsomt.. Og gjenta.
Til slutt klarer jeg og få ut noen ord. jeg roer meg sakte men sikkert. Mens jeg forklarer alt som har skjedd til AMK og forklarer at dette har aldri hendt før, jeg har nettopp hatt influensa og det kan neppe være det som utløste dette. så begynner jeg og fryse, jeg fryser så at det kjennes ut som at jeg står naken ute på en vinterdag. 
Jeg roer meg. Alt blir mer klarere. Jeg får time hos legevakt neste dag. Søndag. kl. 13.30.  

Neste dag kommer jeg meg til legevakten. de tar ett stikk i fingeren for å sjekke om infeksjoner i kroppen, verdiene var bra. så han konkluderer med at det er vanlig influensa.
"Men hva med alt som skjedde i natt? Redselen, panikken og hjertehamringen?"
Da får jeg bare tilbake at det er sunt at ett hjerte hamrer. da funker det.

 

Jeg får time hos fastlegen min, Hun kan jeg si det til. Hun forstår. Jeg har panikkangst. Det kan komme når som helst, hvor som helst. Jeg er glad jeg fikk angstanfall når jeg lå hjemme i senga og ikke ute blant folk.
Tiden etter føler jeg meg ør, jeg kjenner at det kan blusse litt opp. Jeg føler at tiden etterpå tar mer på enn selve anfallet. jeg er sliten og lei. Og det tok enda mer på når jeg ikke viste hva dette var. Det tar litt kontroll over hverdagen min. Men jeg kan ta kontrollen tilbake. Og det skal jeg.  Ingenting har tatt meg før, og det skal ei dette heller.


Det er ikke OK å dø. Man skal ikke tenke det. Det er trist og dø. Ikke OK.

 

 

 

#Angst #Panikkangst #panikk #OK #døden #AMK #113 #altgårover
 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Alvas verden

Alvas verden

26, Oslo

Dette er en anonym blogg, jeg blir til og skrive tekster her som omhandler andre en bare meg , så for å skåne de har jeg valgt og holde meg anonym. Her kommer det historier og hverdagslige innlegg. Bilder er fra tilfeldige plasser. Det jeg vil si er at bloggen drives av ei jente på 26år. Og det er det. Jeg setter pris på tilbakemeldiger på innlegg, og du kan gjerne skrive mail til meg om dem. For kontakt: alvasverden@hotmail.com

Kategorier

Arkiv